Április első hétvégéjén befejeződtek a 2022-2023-as szezon Országos Csapatbajnokságának mérkőzései. Pécsett az Extra liga alapszakaszának első két helyezettje csapott össze egymással, hogy egy mindent eldöntő mérkőzésen döntsék el, ki lesz a  szezon legjobb csapata. A házigazda Multi Alarm SE fogadta a szegedi EL-Co Tech Tisza Tollas SE-t. A kilenc mérkőzéses párharcban legelőször a férfi egyéni mérkőzések kerültek pályára, ahol Pytel Gergő, az 1-es pozícióban, illetve Gatjara Piliang Fiqihilani Cupu, a 3-as játékosként szerzett előnyt a hazaiak csapatának, míg a második férfi egyéniben Pápai Bálint egy rendkívül szoros döntőszettes mérkőzésen vívta ki a győzelmet. Mivel a döntő napjára a szegedi csapat nem tudott női játékost kiállítani, így a férfi páros mérkőzések következtek: Horváth Csanád és Kiss Bene Benjamin (MASE) hajszállal múlta felül a szegedi Kereszti Zoltán és Pápai Balázs párosát, míg Pytel Gergő és Cupu (MASE) egy jóval simább mérkőzésen diadalmaskodtak Muhari Márton és Pápai Bálint kettőse ellen. Így a pécsi csapat 8-1-es összesítéssel szerezte meg a 2022-2023-as szezon bajnoki címét.

Ugyanebben az időben Székesfehérváron a VSD mérkőzött meg a Fehérvár Badminton SE-vel, a jövő évi Extra ligaindulást jelentő pozícióért. A párharc egyéni szakasza után a VSD állt jobb helyzetben, mivel az első helyen Ágai Zsombor Turzó Balázst, a harmadik helyen Tóth Henrik Szatzker Mártont, vlamint a női egyénik első helyén Sándorházi Vivien Simon Alizt múlta felül. Nagy-Szabó Levente és Tárkány-Szűcs Dóra győzelmei azonban tartották a reményt a hazaiak csapatában. A férfi páros mérkőzések után aztán megfordult az előny, mert mindkét meccset a hazai párosok (Nagy-Szabó Levente – Németh András, Dubicz Máté – Szatzker Márton) nyerték. A női pároban aztán a VSD Sándorházi Vivien és Vetor Nikol révén kiegyenlített, így a döntés a vegyes párosok mérkőzésére maradt. Végül Németh András és Hircze Nóra egy fordulatos háromszettes mérkőzésen múlta felül a Kis-Kasza Miklós – Vetor nikol párost. Így az FBSE megtarthatta helyét az Extra ligában, a VSD pedig jövőre is az I. osztályban folytatja a szereplést.

Azokban a kategóriákban, ahol nem került sor rájátszásra, már hamarabb megszületett a végeredmény, melyeket a Tournament Software oldalon lehet megtekinteni.

A 2022-2023-as szezon Országos Csapatbajnokságán összesen 28 csapat 351 játékosa vett részt.