Shuttle Time képzés Budapesten!

Shuttle Time képzés Budapesten!

2024. június 08-án Budapesten Shuttle Time képzést hirdet a Magyar Tollaslabda Szövetség.

A BWF  nemzetközi iskolai programjának célja:

 • a tollaslabda oktatása, népszerűsítése iskolai kereteken belül
  az adott városban, a képzésre regisztrált testnevelő tanárok és
  tanítók részére;
 • a mindennapos testnevelés színesebbé tétele;
 • az intézmények felszerelés igényeinek a támogatása, a
  szükséges eszközök biztosítása a Szövetség támogatásával;
 • a tollaslabda sport utánpótlás- és versenysport bázisának
  szélesítése a hazai klubok és szakemberek segítségével;
 • a képzésben részt vevő intézmények falain belül, tollaslabda
  sportági bemutató megvalósítása
 • az olimpiai sportág népszerűsítése/megismertetése az
  általános iskolások körében

A képzés oktatója: Bánhegyi Gábor

Jelentkezés: Az info@badminton.hu emilcímen, a jelentkezési lap kitöltésével.

Jelentkezés határideje: 2024. június 3.

További információk: PDF

Nemzetközi edzőképzések a nyári szünetben

Nemzetközi edzőképzések a nyári szünetben

A nyár folyamán a Magyar Tollaslabda Szövetség 2 alkalommal szervez nemzetközi edzői tanfolyamokat:

BWF Level 1

2024. június 26-29. – Budapest
Magyar Gyula Kertészeti Technikum
Maximum létszám: 12 fő
Részvételi díj: 50 000 Ft / fő

Jelentkezési határidő: 2024. június 1.

BWF Level 2

2024. augusztus 17-22. – Budapest
Magyar Sport Háza és Magyar Gyula Kertészeti Technikum
Részvételi díj: 100 000 Ft / fő (50 %-os edzői ösztöndíj igényelhető).
Maximum létszám: 8 fő

A jelentkezéshez minimum BWF Level 1. bizonyítvány szükséges.

Jelentkezési határidő: 2024. június 1.

A MultiAlarm SE az ország legjobb csapata!

A MultiAlarm SE az ország legjobb csapata!

Március 16-án lezárásra került a 2023/2024-es versenyszezon Országos Cspatbajnoksága. 

A legerősebb osztályban, az extra ligában a körmérkőzések után a Multi Alarm és a VSD játszhatta a döntőt. A Pécsett megrendezett találkozó parázs küzdelmeket hozott. A férfi egyéni számokban Mesterházy Milán, Szerecz Márton és Tóth Kristóf révén a hazai csapat már 3:0-ra is vezetett, ám Sándorházi Vivien és Szőke Mónika győzelmével közelebb hozta a VSD-t. Az első férfi páros mérkőzéssel Horváth Csanád és Mesterházy Milán újra nagyobb előnyhöz juttatta a pécsi csapatot, így már csak egy győzelemre voltak a bajnoki címtől. A másik férfi párossal Szele Zoltán és Tóth Henrik, valamint a női párossal Bukoviczki Bianka és Szőke Mónika révén egyenlíteni tudott a vendég csapat. Így az utolsó mérkőzésre, a vegyes párosra maradt a döntés, melyen Horváth Csanád és Hart Petra bizotsította be a sikert a hazai cspaatnak. Ezzel a Multi Alarm SE megvédte bajnoki címét.

Az I. osztályban a körkérmkőzéses rendszerű lebonyolítás után hibátlan mérleggel a Debreceni Tollaslabda Klub bizonyult a legjobb csapatnak a HTSE, a Multicolor SE és a Tisza Tollas Se előtt.  Így ők játszhattak osztályozó mérkőzést az extra liga harmadik helyezttjével, a Fehérvár BSE-vel. Székesfehérváron a hazai csapat diadalmaskodott 8:1 arányban.

A II. osztály bajnoki címét körmérkőzések után a Bodajki TE szerezte meg. A dobogó második fokára a BEAC 1. számú csapata, míg a harmadik fokra a Pelikán DSE állhatott fel. 

III. osztályban a bajnoki cím sorsa a három területi bajnokság győztesei között dőlt el. Itt az első helyet a MEAFC csapata szerezte meg, őket a Veszprémi TE és a T(r)ollas SE 2. számú csapata követte.

A csapatbajnokság minden eredménye megtalálható a https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=74c2e60c-42c5-4ded-92d9-ba228397fd86 linken.

AirBadminton Challenge iskolásoknak

AirBadminton Challenge iskolásoknak

AirBadminton Challenge

JELENTKEZZ, JÁTSSZ, POSZTOLJ ÉS NYERJ!

A kihívás célja:
Keressük azokat az iskolai osztályokat, akik aktívak az AirBadminton játékban az iskolában és ezt a közösségi médiában kreatívan és figyelemfelkeltő módon meg is mutatják.

Mi az AirBadminton?
Az AirBadminton a tollaslabda új, szabadtéri változata. Az erre a célra kifejlesztett új labda – az airshuttle – iskola udvarokon, parkokban, játszótereken is igazi tollaslabda élményt ad a játékosoknak.

Ki jelentkezhet a kihívásra? Mi a teendő?
Általános és középiskolai osztályok jelentkezését várjuk. A játék akkor indul amikor az osztályban tanító pedagógusok (testnevelő, osztályfőnök, napközis tanár, …) egyike az airbadminton@tollaslabda.info címre megírja az iskola nevét és a kihívást vállaló osztály(ok) évfolyamát.

Mit kapnak a jelentkezők?
Minden jelentkező számára kezdő csomagot biztosít a Magyar Tollaslabda Szövetség és a Giftminton Webáruház, amely tartalmaz többek között 3 doboz airshuttle labdát és a kihívások teljesítéséhez szükséges tudnivalókat.

Hogyan lehet teljesíteni a kihívásokat?
A MTLSZ és a Giftminton Instagram oldalán rendszeresen megjelennek olyan felhívások, amelyeket az osztályok testnevelés órán, szünetben vagy délutáni sportkörön teljesíteni tudnak. Ezekről várjuk a minél látványosabb, kreatívabb posztokat a közösségi médiában. A játékban azok a posztok vesznek részt, amelyekben szerepel #ARBDchallenge hashtag és a @badmintonhungary és @giftminton jelölések.

Mi a győztes osztály díja?
A legaktívabb, legkreatívabb és legnagyobb közösségi média visszhangot kiváltó osztályt a Magyar Tollaslabda Szövetség meghívja az U13 és U19 korosztály Magyar Bajnokságára Ceglédre egy „osztálykirándulásra”. A 2024-es tavaszi kihívás győztes osztálya nem csak élvonalbeli tollaslabdát láthat testközelből, de bepillanthat a kulisszák mögé is és erről természetesen az MTLSz hivatalos Instagram oldal is beszámol.

Bővebb információk a kihívás játékszabályazatában olvashatók.

Egyéb dokumentumok: adatkezelési tájékoztató és adatkezelési nyilatkozat.

Lezajlott a 2024-es Felnőtt országos bajnokság

Lezajlott a 2024-es Felnőtt országos bajnokság

2024-ben is február első hétvégéjén került megrendezésre a Felnőtt magyar országos bajnokság. A különböző versenyszámokba összesen 82 nevezés érkezett, így a lebonyolítási rendszer egyenes kieséses főtábla volt, a női páros versenyszám kivételével. Ott a játékosok két csoportban kezdték meg a küzdelmeket, majd a csoport első és második helyezettje jutott a főtáblára.

A legnépesebb mezőny a férfi egyéni versenyszámban volt. Itt a küzdelmek végén Szerecz Márton, a MultiAlarm SE versenyzője diadalmaskodott, megszerezve ezzel első felnőtt magyar bajnoki címét. A dobogó második fokán Könczöl Ádám (VSD) állhatott, míg a harmadik helyen a MultiAlarm SE két fiatal versenyzője, Mesterházy Milán és Tóth Kristóf végzett.

Női egyéni kategóriában a 2024-es magyar bajnoki cím Gond Danielláé (MultiAlarm SE) lett. A második helyen Szőke Mónika a VSD Dániában élő játékosa végzett. A dobogó harmadik fokára pedig szintén fiatal feltörekvő játékosok állhattak: Simon Aliz (Fehérvár BSE) és Szabó Zsófi (MultiAlarm SE).

A férfi párosok bajnoki címe parázs háromszentes mérkőzésen dőlt el. Az első játszmában diadalmaskodni tudó Kereszti Zoltán (Tisza TSE) – Szerecz Márton kettős végül nem tudta megőrizni előnyét, így a bajnoki cím végül a VSD-s Ágai Zsombor – Kis-Kasza Miklós párosához került. A dobogó harmadik fokára két fiatal MultiAlarm SE-s alakulat állhatott: Horváth Csanád – Mesterházy Milán és Tóth Barnabás – Tóth Kristóf.

Női párosban a későbbi döntősök a csoportmérkőzések során is találkoztak. A csoportmérkőzéstől eltérően a döntőben a Gonda Daniella – Szőke Mónika párosnak nehezebb dolga volt Hart Petra – Szabó Zsófi párosával szemben. A pécsi lányok megnyerték az első játszmát, azonban a Gond – Szőke páros fordítani tudott, így ők állhattak a dobogó legfelső fokára. A harmadik helyen Kustán Kata – Kustán Noémi (Fehérvár BSE) és  Karalyos Etelka (Hajdú TSE) – Dorozsmai Hédi (MultiAlarm SE) végzett.

Vegyes párosban a döntő hatalmas izgalmak között zajlott. Két szoros szett után a. döntő játszma   végül hosszabbításban dőlt el., így végül Kis-Kasza Miklós és Gonda Daniella szerezte meg a bajnoki címet Horváth Csanád és Hart Petra előtt. A harmadik helyen a Fazekas Bence – Vetor Nikol (VSD) és a Pápai Balázs – Pápai Luca páros végzett (Tisza TSE).

A verseny legeredményesebb versenyzője Gonda Daniella lett, aki 2024-ben a női egyéni, a női páros és a vegyes páros versenyszám magyar bajnoki címét is magának tudhatja.

Az országos bajnokság minden eredménye megtekinthető a verseny Tournament Software oldalán.

Shuttle Time képzés Budapesten!

Újra Shuttle Time képzés Budapesten! Jelentkezz!

2024. március 02-án Budapesten Shuttle Time képzést hirdet a Magyar Tollaslabda Szövetség.

A BWF  nemzetközi iskolai programjának célja:

 • a tollaslabda oktatása, népszerűsítése iskolai kereteken belül
  az adott városban, a képzésre regisztrált testnevelő tanárok és
  tanítók részére;
 • a mindennapos testnevelés színesebbé tétele;
 • az intézmények felszerelés igényeinek a támogatása, a
  szükséges eszközök biztosítása a Szövetség támogatásával;
 • a tollaslabda sport utánpótlás- és versenysport bázisának
  szélesítése a hazai klubok és szakemberek segítségével;
 • a képzésben részt vevő intézmények falain belül, tollaslabda
  sportági bemutató megvalósítása
 • az olimpiai sportág népszerűsítése/megismertetése az
  általános iskolások körében

A képzés oktatója: Orosz Gábor

Jelentkezés: Az info@badminton.hu emilcímen, a jelentkezési lap kitöltésével.

Jelentkezés határideje: 2024. február 26.

További információk: PDF

Tollaslabda Diákolimpia 2023/2024

Tollaslabda Diákolimpia 2023/2024

Hamarosan elstartol a Magyarország legnagyobb tollaslabda versenye, a Tollaslabda Diákolimpia. A Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Tollaslabda Szövetség közös szervezésében egyéni versenyek (A és B kategória), páros versenyek illetve csapatversenyek kerülnek megrendezésre.

A hivatalos versenykiírás letölthető innen: PDF

Nevezés a Tollaslabda Diákolimpia versenyeire:

Online nevezési felület elérhető a Diákolimpia honlapjáról (https://nevezes.diakolimpia.hu/) vagy mobil applikáción keresztül (https://www.diakolimpia.hu/hirek-hu/2021/11/02/mar-elerheto-a-diakolimpia-applikacioja/). A nevezést kizárólag az érintett iskola alkalmazásában álló tanára készítheti el.

A Diákolimpia központilag meghatározott nevezési határideje: 2024. január 17. Utónevezés nem lehetséges.

Az alábbi listákon pirossal kiemelt játékosok az kizárólag A kategóriában indulhatnak:
Leány egyéni
Fiú egyéni

Az alábbi listán szereplő játékosok igazolás nélkül is indulhatnak A kategóriában: PDF

 

Megyei és területi döntők:

A megyei és területi versenyek időpontjai és kiírásai megtalálhatóak a versenynaptárban és a Magyar Tollaslabda Szövetség facebook eseményei között.

 

A további információkat, híreket az MTLSZ honlapján illetve az MTLSZ social media felületein tesszük közé.

Jelentkezz a Berzeviczy Albert Tanulmányi Ösztöndíjprogramra!

Jelentkezz a Berzeviczy Albert Tanulmányi Ösztöndíjprogramra!

A BOM Alapítvány tizenegyedik alkalommal hirdeti meg tanulmányi ösztöndíját azon fiatal tehetségeknek, akik versenyzőként nemzetközi korosztályos versenyeken már bizonyítottak, viszont anyagi támogatásra van szükségük a felsőfokú tanulmányaikhoz. Az ösztöndíjprogramra 2023. november 15-től 2024. január 15-ig lehet jelentkezni az alapítvány weboldalán megadott pályázati feltételek szerint.

Olyan olimpiai vagy paralimpiai kerettagok jelentkezését várják az ösztöndíjprogramra, akik önköltséges vagy állami képzés keretein belül folytatnak felsőfokú tanulmányokat élsportolói karrierjük mellett. A pályázatokat az előző évek gyakorlatához hasonlóan a BOM Alapítvány kuratóriumi tagjai bírálják el, majd ezt követően ítélik oda a kiválasztott sportolók számára.

A Berzeviczy Albert Tanulmányi Ösztöndíjprogram segítségével komoly anyagi támogatás érhető el a kimagasló versenyzői eredményekkel rendelkező sportolók számára, hiszen a tanulmányok teljes idejére lehet ösztöndíjat nyerni, nem szükséges évenként újra pályázni. Az Alapítvány eddig közel 190 sportolónak finanszírozta elejétől végéig tanulmányait, többek között együtt dolgozott Ekler Luca paralimpiai bajnokkal vagy éppen Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes úszóval.

A BOM ösztöndíjasokká vált versenyzők további támogatást is kaphatnak az Alapítvány két kiemelt programján keresztül. Részt vehetnek a Magyar Sportért Mentor Programban, amelynek keretében a hazai gazdasági élet különböző területeinek kiválóságai mentorálják őket, így a versenyzők olyan muníciót kaphatnak, amellyel könnyebben tudnak kilépni a munkaerőpiacra. Egyben lehetőségük van arra is, hogy a sportkarrier befejezése után a BOM Sportolói Karrier adatbázisán keresztül megtalálják új hivatásukat és álláshoz jussanak.

Csatlakozz te is a BOM ösztöndíjasok köréhez, légy egy nagyszerű csapat tagja és élvezd az ezzel járó előnyöket és lehetőségeket!

Részletek és jelentkezés: https://www.bomalapitvany.hu/hu/kettos-karrier/berzeviczy-albert-osztondij

Pályázati felhívás a Magyar Honvédség 2. Sportszázadába történő felvételhez

2023. november 13-án a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága és a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. Pályázati felhívást tett közzé a Magyar Honvédség 2. Sportszázadába történő felvételhez.

A pályázatra minden 18. életévét betöltött sportoló jelentkezését várják, aki a tárgyévben és az elmúlt két évben sportága hazai bajnokságán érmet szerzett. A 2017-ben újjáalakult Sportszázad a jelentkezők számára kettős életpályát biztosít: a versenysport mellett lehetőséget ad arra, hogy megalapozzák a sport utáni életüket is. A Sportszázadban a legjobb magyar sportolóknak lehetőségük van arra, hogy nemcsak a pályán, hanem a Magyar Honvédség keretei között is szolgálják hazájukat. A Sportszázad az egész országban jelen van, így a sportolók a csatlakozás után is az eddig megszokott lakóhelyükön és egyesületükben folytathatják sportpályafutásukat.

A Sportszázad 2 pályázati felhívás az alábbi linken érhető el:

https://kormany.hu/dokumentumtar/palyazati-felhivas-a-magyar-honvedseg-2-sportszazadaba-torteno-felvetelhez

Pályázni 2023. november 30-ig lehet.

Megjelent a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram kiírása

A Kormány oldalán közzétételre került a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram 2023/2024. tanév I. félévére vonatkozó pályázati kiírás, jelentkezési lap és a hozzá kapcsolódó adatkezelési tájékoztató.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj a Kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/ paralimpiai érmet szerezzenek.

A pályázat benyújtási határideje: 2023. október 18.

További információ: https://kormany.hu/dokumentumtar/magyar-sportcsillagok-osztondijprogram-2023-2024-i-feleves-palyazati-kiiras